Hangszeres felvételi 2024.

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk gyermeküket a Fischer Annie Zeneiskolába, és örömmel vesszük jelentkezésüket!

Kérjük, hogy mielőtt kitöltik a jelentkezési lapot, és kiválasztják a tanulni kívánt hangszert, néhány fontos szempontot gondoljanak át!
A zenetanulás, csakúgy, mint minden délutáni különóra, rendszeres szervezést, programot jelent a gyermek és a család számára. Fontos, hogy biztosítani tudják gyermekük számára a hangszeres és szolfézs órákra járást, akkor is, ha az esetleg nem a saját iskolájában lesz; fontos az is, hogy be tudják illeszteni gyermekük és a család életébe a rendszeres gyakorlást, ami a fejlődés elengedhetetlen feltétele.
A hangszertanulást általában 3. osztálytól javasoljuk. Különösen érdeklődő és motivált gyerekek esetében 2. osztálytól. Vonós hangszereket pedig akár 1. osztálytól is lehet választani, amennyiben a gyermek a képességfelmérő meghallgatáson megfelel.

Természetesen szolfézs előképző elvégzése nélkül is lehet hangszerre jelentkezni, de jelenlegi zenei előképzőseink előnyt élveznek, hiszen ők már egy évet jártak a zeneiskolába.

A Jelentkezési lap kitöltésénél nagyon fontos adat a gyermek 11 jegyű tanulói azonosítója (megtalálható a diákigazolványon). E nélkül nem tudjuk a jelentkezést elfogadni.

Javasoljuk, hogy lehetőség szerint több választott hangszert jelöljenek meg, mert ezzel növelik a gyermek hangszertanulási esélyeit. (Bizonyos hangszerekre évek óta túljelentkezés van, pl. ütő, fuvola, gitár, zongora)
A hangszerválasztás megkönnyítéséhez tekintsék meg Hangszerbemutató összeállításunkat!

Kérjük, hogy a jelentkezési lapon jelöljék meg azokat a telephelyeinket, amelyekre adott esetben el tudják vinni gyermeküket. Mielőtt ezt kitöltik, tekintsék meg a honlapunkon a telephelyeink és az ott tanított hangszerek választékát, melyet az alábbi linken keresztül, a  kerek képre kattintva érnek el:
https://www.fischeranniezeneiskola.hu/telephelyeink/

A kitöltött jelentkezési lappal rögzítjük felvétel iránti kérelmüket. Június 13-án, 14-én és 17-én egy személyes találkozásra és képességfelmérő meghallgatásra hívjuk majd be gyermeküket, mely alapján véglegesen tudunk gyermekük felvételéről dönteni.
A felvételi helyszíne: 
a Zeneiskola központja (1136 Bp. Hollán Ernő utca 21/b)

A meghallgatásra online időpont-foglalással lehet jelentkezni. A pontos részletekről a jelentkezések lezárása után e-mailben küldünk értesítést a jelentkezési lapon megadott elérhetőségükre.

A jelentkezési lapokat 2024. május 24-ig fogadjuk!